Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın baplarının ve henüz biröte yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle katkısızlandığını öğrenmek kabil esas durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Hatta, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, tatminkâr şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya haklı ve kolayca açılabilen strüktürya sahiptir.

Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın yönetmeliğine iyi bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; defa nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan dokumalabilmekle omuz omuza daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi nedeni arz kaybına içyüz vermemesi ve elan azca maliyetle sorunin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz aracılığıyla belirlenen bünyedaki Yangın Kapıları en faziletli kalite ve en münasip hediye politikamıza yönlü olacak şekilde üretilir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, ağırlık taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına dayanıklılık dereceleri dahil başlamak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve yangın kapısı erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde mevcut insanoğluın ve öbür zihayatların yangın veya herhangi bir evgin gidiş sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin mimarilmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme malik, bünyelması ıztırari, kuruluşların vazgeçilemez unsurları beyninde alan almaktadır.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların semtı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın kucakindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Yangın kapısı kesinlikle hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın bapları mazbut bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın işlemlevselliğini ve yangın dayanıklılığını yağdırmak derunin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının yakın bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrol edilmesini karınerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve aksiyonaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa da yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Report this wiki page